İçeriğe geç

Sosyal Hizmette Süpervizyon

Sosyal Hizmette Süpervizyon-Çocuk Refahı süpervizyon Sistemi İçin Bir Model Önerisi

ABD Monmouth Üniversitesi CSWE Küresel Sosyal Hizmet Eğitimi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Golam M. Mathbor, Dr Elvan Atamtürk'ün kitabına ilişkin şöyle diyor: 

"Sosyal hizmet, hesap verebilirliği olan bir meslektir. Sunulan hizmetlerin niteliği bağlamında hesap verebilirlik, sosyal hizmet uzmanlarının faaliyetlerinin günlük bazda izlenmesine, koordinasyonuna ve denetlenmesine bağlıdır. Süpervizyon nihai bir ürün değil, titizlikle takip edilmesi gereken bir süreçtir. Dr. Elvan Atamtürk’ün kitabı sosyal hizmet alanında Türkiye’deki ve ABD’deki süpervizyon sistemini ele alıyor. Yazarın, katılımcıların anlatılarından yola çıkarak bu kitapta tartıştığı model önerisi; hem sosyal hizmet alanında bilginin sürekliliğine hem de Türkiye’de ve tüm dünyada sosyal hizmet uygulamalarına önemli bir katkı sağlamaktadır. Dr. Atamtürk’ün kitabı, sosyal hizmet uygulamalarında süpervizyona ilişkin mevcut literatürü önemli ölçüde geliştirmekte ve bu alanla ilgili herkesin mutlaka okuması gereken bir kaynak sunmaktadır." 

Güney Afrika Stellenbosch Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lambert K. Engelbrecht de, Dr. Elvan Atamtürk'ün kitabına ilişkin olarak şöyle diyor: 

“Bu kitabın birincil amacı, Türkiye’de ve tüm dünyada sosyal hizmet uzmanlarının süpervizyonu konusunu bütüncül ve derinlemesine kavramaya yönelik çabaları teşvik ederek bu alandaki araştırma ve uygulamalara ivme kazandırmaktır. Kitap, içerdiği kavramsal netlikten pratik çizimlere ve eleştirel sunumlara kadar her yönüyle kapsamlı, sistematik ve okunması kolay bir metin sunmaktadır. Sağlam bir kavramsal çerçeve, sosyal hizmet uzmanlarının süpervizyonu bağlamında en temel esastır. Bu ideale önemli bir katkı sağlayan bu kitap; akademisyenler, araştırmacılar, uygulayıcılar, politika yapıcılar ve öğrenciler için paha biçilmez bir kaynaktır."

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tr_TRTurkish